عکاسی از نمای نزدیک از سوژه های کوچک را عکاسی ماکرو یا تصویر برداری ماکرو می گویند و بطور کلی تصویر برداری ماکرو اینگونه است اندازه سوژه در تصویر گرفته شده از اندازه طبیعی اش خیلی بزرگتر است و همچنین جزئیات بیشتری از آن معلوم است.
معمولا لنزها و تجهیزات لازم برای عکاسی ماکرو، امکان نزدیک شدن به سوژه تا فاصله یک سانتیمتر را فراهمی می‌کنند. ولی لنزهای کلوزآپ از فاصله مثلا ۵۰ سانتیمتری نمای بسیار بسته را ثبت می‌کنند. این تفاوت را در انتخاب ابزار باید در نظر گرفت که بستگی به سوژه دارد. مثلا برای عکاسی از یک پروانه که بر روی یک گل نشسته نمی‌توان از فاصله ۱ سانتیمتری عکاسی نمود .


لنز ماکرو

لنز ماکرو لنزی است که علاوه برداشتن همهٔ مشخصات لنزهای معمولی، امکان فوکوس کردن در فاصله‌های کم و قابلیت بزرگنمایی اشیا که برای عکاسی ماکرو لازم است را نیز دارد.

عکاسی ماکرو


این لنز بزرگنمایی برابر با اندازه واقعی سوژه در فاصله خاصی ایجاد می‌کنند. از این لنز جهت عکسبرداری از اشیای کوچکی که قصد بزرگنمایی آنها باشد یا موجوداتی همچون حشرات که امکان نزدیک شدن به آنها نیست، استفاده می‌شود.


نکاتی مهم در رابطه با عکاسی ماکرو

در عکاسی ماکرو حتما از فوکوس دستی استفاده نمایید , به این دلیل که اگر فوکوس دوربین بر روی اتوماتیک باشد دوربین همواره در حال فوکوس کردن مجدد و تنظیم شدن است که موجب می شود هرگز عکس واضحی از حشره نداشته باشید.
استفاده از لنز مناسب در عکاسی ماکرو یکی دیگر از گزینه های مهم و اساسی در این نوع عکاسی می باشد که باید حتما رعایت شود تا بهترین نتیجه را بگیرید. گزینه های متعددی برای یک لنز مناسب در عکاسی ماکرو وجود دارد. همچنین می توانید با استفاده همزمان از اکستنشن تیوبها در کنار یک لنز معمولی، به درشت نمایی مطلوبی برسید. یا حتی بهتر از آن با معکوس قرار دادن یک لنز معمولی در ترکیب با اکستنشن تیوب حتی این میزان درشت نمایی بیشتر هم خواهد شد. البته مناسب ترین و راحت ترین گزینه برای یک تازه کار در عکاسی ماکرو استفاده از لنزهای مخصوص ماکرو است. محبوبترین این لنزهای ماکرو موجود در بازار، فاصله کانونی در بازه ی ۹۰ الی ۱۰۵ میلیمتری و با بزرگنمایی ۱:۱ ( یک به یک ) دارند. اگرچه مدلهایی با فاصله ی کانونی کوتاهتر مانند ۵۰ الی ۶۰ میلیمتری هم وجود دارد اما فاصله ی کانونی کاری کوتاهتر آن موجب می شود که برای ثبت عکس به سوژه باید بسیار نزدیک شد که در اینصورت ریسک فراری دادن آن وجود خواهد داشت.

عکاسی ماکرو


بزرگنمایی ۱:۱ بدین معنی است که اگر به اندازه ی کافی نزدیک سوژه قرار بگیرید، اندازه ی سوژه روی سنسور به بزرگی آن در دنیای واقعی است. لذا اگر سنسور فول فریمی با ابعاد ۳۶ در ۲۴ میلیمتر دارید، به شما این امکان را میدهد که برای عکاسی از یک حشره ۳۶ میلیمتری هم فضای کافی در عکس خود داشته باشید.
در عکاسی ماکرو اکستنشن تیوب (extension tube) را امتحان کنید به این دلیل که اکستنشن تیوب ها بسیار مقرون بصرفه تر از چیزی که فکر می کنید هستند.


اکستنشن تیوب چیست ؟

یک سری تیوب پلاستیکی یا فلزی هستند که بین بدنه ی دوربین و لنز قرار می گیرند.
یکی دیگر از روش ها برای عکاسی ماکرو استفاده از رینگ معکوس است که جزو ارزانترین روش های عکاسی ماکرو محسوب می شود. رینگ معکوس قطعه ای فلزی است که بین بدنه دوربین و لنز بسته می شود. این قطعه برخلاف اکستنشن تیوب باعث اتصال سر و ته لنز به بدنه ی دوربین می شود؛ و در این شرایط امکان بزرگنمایی به وجود می آید.
استفاده از فلاش دوقلو این امکان را به شما می دهد که با نگه داشتن دریچه دیافراگم روی f/11 زیاد، عمق میدان کافی داشته باشید. اگر چه که همیشه امکان خرید یک فلاش خارجی برای مبتدیان عکاسی وجود ندارد اما به هر حال این نکته در ادامه بدردشان خواهد خورد.
عکس زیر در قسمت سایه افتاده ی یک باغ ثبت شده است. استفاد از یک فلاش ماکرو کانن Canon Macro Twin Light MT-24EX به من این امکان را داده تا بدون قربانی کردن سرعت شاتر ( نوردهی ) دریچه ی دیافراگم را روی f/11 زیاد نگه داشته باشم. همچنین توانایی نگه داشتن سرعت شاتر در حدود ۱/۲۰۰ ثانیه موجب شده تا حرکت حشره به وضوح ثبت گردد.
هم چنین عکس بدون استفاده از سه پایه ثبت شده است. مانند بسیاری از عکاسان حوزه ماکرو، استفاده از سه پایه برای عکاسی از حشره ها بسیار دست و پاگیر است.

امتیاز 2.96/5

پرداخت آنلاین

ارسال به سراسر کشور

کارشناسان پاسخگو

ضمانت اصل بودن کالا